Conferința internațională dedicată Zilei Europei și Centenarului Statului Național Unitar Român „Republica Moldova în contextul implementării Acordului de Asociere: oportunități și constrângeri interne și externe” (Reportaj foto: Mihai Potoroacă).

Pe data de 10 mai 2018 a avut loc Conferința științifico-practică internațională, dedicată Zilei Europei și Centenarului Statului Național Unitar Român „Republica Moldova în contextul implementării Acordului de Asociere: oportunități și constrângeri interne și externe”, organizată de Institutul de Cercetări Juridice și Politice, în comun cu: Centrul de Economia Industriei și Serviciilor a Institutului Național de Cercetări Economice „Costin C. Kirițescu” al Academiei Române și Universitatea Româno-Americană, cu Institutul de Filosofie al Academiei Naționale de Științe din Belarus, Institutul de Istorie și cu Biblioteca Științifică (Institut) „A. Lupan”.

Conferința științifico-practică internațională, consacrată marcării Zilei Europei în Republica Moldova, a ajuns la cea de-a XI-a ediție.