ICJPS a participat la sărbătorirea Zilei Științei pe 9 noiembrie 2019, organizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării

Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice a participat pe 9 noiembrie 2019 la sărbătorirea celei de a IX-a ediții a „Zilei Științei”, organizată de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării cu suportul Uniunii Europene prin intermediul Programului-cadru pentru cercetare și inovare „Orizont 2020”. Evenimentul s-a desfășurat în incinta Muzeului Național de Istorie a Moldovei, iar ICJPS a venit cu o prezentare de carte a autorilor din cadrul Institutului, precum și cu o victorină care s-a bucurat de interes mai ales din partea tinerilor prezenți la eveniment, conținând o serie de întrebări pe teme ce țineau de specificul și specialitățile ICJPS.

„Ziua Științei” în Republica Moldova a fost instituită prin Hotărârea Guvernului nr. 1083/2010, fiind organizată în contextul Zilei Internaționale a Științei pentru Pace și Dezvoltare, care a fost proclamată la 2 noiembrie 2001, în cadrul celei de-a 31-a sesiuni a Conferinţei generale a UNESCO.