ICJPS în contextul evenimentului „Noaptea Cercetătorilor Europeni” din 27.11.2020

Noaptea Cercetătorilor Europeni reprezintă un eveniment de anvergură pentru statele din Uniunea Europeană și cele asociate și se înscrie în seria evenimentelor Marie Skłodowska-Curie, propunând-și să arate publicului larg ce înseamnă să fii cercetător și cât de interesantă poate fi munca de cercetare. ​Proiectul se adresează minților curioase și tinerilor care se doresc să înceapă o carieră în cercetare, oferind o mare varietate de activități ştiinţifice şi educative. Evenimentul dă posibilitatea oamenilor de ştiinţă de a intra în legătură cu publicul, iar vizitatorilor ocazia de a descoperi universul ştiinţei şi oamenii din spatele experimentelor. Primul eveniment Noaptea Cercetătorilor Europeni a fost organizat în 2005 şi a atras până acum peste 1,5 milioane de vizitatori.

Și în acest an, pe 27 noiembrie 2020, a fost marcat acest eveniment. Noaptea Cercetătorilor Europeni, un eveniment cu tradiții, organizat în Uniunea Europeană, a fost marcat în 2020 în peste 400 de orașe, centre universitare, centre de cercetare de pe continentul european, iar Republica Moldova s-a alineat plenar la această mișcare importantă.

Pandemia Covid-19 și criza rezultată din aceasta care afectează actualmente întreaga comunitate mondială, și-a lăsat amprenta asupra formei de marcare a acestei date în acest an. Implementarea și derularea evenimentului a avut loc în conformitate cu prevederile legale impuse de autorități, cu respectarea tuturor măsurilor de siguranță impuse. In acest context, interacțiunea în mediul online a fost amplificată și încurajată mai mult ca oricând.

În acest moment de bilanț și Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice a venit cu o prezentare a cercetărilor, a realizărilor și rezultatelor obținute de cercetătorii științifici din cadrul Institutului, dat fiind că Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice reprezintă unul dintre principalele centre academice din Republica Moldova, axat pe activități de cercetare științifică în sfera științelor sociale, politice și juridice.

Mai multe despre specificul cercetărilor științifice în cadrul ICJPS, despre istoria acestui institut de cercetare cu tradiții din Republica Moldova pot fi vizionate aici: 

https://www.youtube.com/watch?v=zCd003R4IpY&feature=youtu.be 

 

Media: