Dispoziția directorului ICJPS nr. 56/129 din 19.07.2021

În temeiul Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr.54 din 29 aprilie 2021 (HCNESP nr.54/2021), executorie pentru autoritățile administrației publice centrale și locale, indiferent de domeniul de activitate și de forma juridică de organizare și al Hotărârii Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 57 din 17 iulie 2021 (HCNESP nr. 57/2021), prin care s-a constatat evoluția nefavorabilă a procesului epidemiologic prin infecția Covid-19 la nivel internațional și în plan național, Dispun:
 
1. Prezenta Dispoziție se referă la măsurile suplimentare privind necesitatea asigurării unui mediu sigur de activitate la locul de muncă a personalului Instituției Publice Institutul de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice (în continuare: Institut) în perioada 17 iulie - 31 iulie 2021, inclusiv, fără a aduce atingere prevederilor Dispoziției nr.56/119 din 30 iunie 2021.
 
2. Se recomandă și se încurajează insistent vaccinarea personalului Institutului împotriva Covid-19, în scopul atingerii către data de 1 septembrie 2021 a ratei de vaccinare în rândul angajaților în proporție de minimum 70 de procente.
 
3. În data de 3 septembrie 2021 șefii de Centre/șeful Serviciului personal vor prezenta conducerii Institutului lista persoanelor imunizate cu o doză/cu două doze de vaccin antiCovid-19.
 
4. În timpul aflării la serviciu angajații vor respecta cu strictețe distanța socială între persoane de minimum 1 (un) metru, regulile de igienă a mâinilor, regulile de igienă respiratorie și regimul purtării obligatorie a măștilor de protecție.
 
5. Directorii de Centre și șeful Serviciului personal vor întreprinde toate acțiunile necesare pentru informarea tuturor angajaților Institutului cu textul prezentei Dispoziții.
 
6. În funcție de evoluția situației epidemiologice din Republica Moldova, termenul indicat și măsurile de sănătate publică vor fi revizuite și aduse la cunoștință tuturor angajaților.
 
Victor Juc, doctor habilitat în științe politice, profesor universitar, 
director al Institutului de Cercetări Juridice, Politice și Sociologice
 
 
 
 
Media: